De små tärningarna av laxpudding passar perfekt på buffébordet - de vackra romkornen ger en lite lyxigare känsla
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°
- Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
- Vispa ihop ägg, grädde, samt 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
- Pensla en folieform (ca 15x20 cm, ca 1 liter) med flytande smör och rapsolja.
Skala och skär potatisen i riktigt tunna skivor, använd matberedarens fina skiva.
- Lägg potatisskivorna lite omlott i rader på formens botten.
Lägg på laxskivor så det täcker. Strö över lök och dill.
Upprepa detta och avsluta med ett lager potatis.
- Häll över gräddblandningen. Tillaga ca 1 timme i ugnen.
- Ta ut och lägg på en lika stor form med tyngd.
ställ kallt i minst 3-4 timmar. Förbered hit.
- Sätt ugnen på 250°
Ta ut formen och skär lätt runt kanten.
Vicka upp på skärbräda.
Skär i 2-3 cm stora tärningar.
Lägg dem på en ugnsplåt.
Pensla med flytande smör och rapsolja.
Gratinera i 6-8 minuter till fin färg.
- Ta ut och lägg upp på ett fint fat.
Garnera med lax-/forellrom och dillvippa.
- Njut!
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar