Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett härligt mustigt bröd får du av detta recept. Välj att baka en stor rejäl limpa eller två i normalstorlek

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lägg rågkrosset, linfrö och lingon i en bunke. Häll över 70°C vatten och låt det stå över natten eller tills det har svalnat.
  2. Dag 2: Värm mjölken till 37° och smula ner jästen så att den löser sig. Blanda i grynblandningen från innan, Kesella, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig, 5-6 minuter i assistent eller matberedare, lite längre om du knådar för hand. Låt sedan degen jäsa 30 minuter.
  3. Arbeta degen kraftigt på ett mjölat bakbord och forma den till en limpa. Låt sedan limpan jäsa igen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  4. Pensla limpan med vatten, strö eventuellt över rågkross och linfrö och grädda nederst i ugnen i ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • alfhild 20 mars 2008

    jag har under flera år bakat detta bröd, men har med åren ändrat så att jag istället för lingonsylt tar 1 dl hela lingon och 3 dl hemgjord äppelmos. Alla som smakar detta bröd tycker att det är gott och saftigt.

  • asma 5 januari 2009

    Brödet blev gott! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.