Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga saffransbullar - Glutenfria

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lätta och glutenfria bullar med god vaniljfyllning i mitten. Degen kan också bakas ut till lussekatter. Vill du göra dessa ljuvliga saffransbullar laktosfria, så byt ut smör, mjölk och kesella till laktosfria alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den har lösts upp. Blanda i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Blanda i salt, socker, kesella, ägg och mjölmix. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Detta är viktigt för degens konsistens. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
  2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, använd mjölmix vid utbakningen, och dela degen i två bitar. Dela varje bit i 15 delar och rulla bullar. Lägg i pappersformar. Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.