Lätta och glutenfria bullar med god vaniljfyllning i mitten. Degen kan också bakas ut till lussekatter.
Vill du göra dessa ljuvliga saffransbullar laktosfria, så byt ut smör, mjölk och kesella till laktosfria alternativ.
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den har lösts upp. Blanda i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Blanda i salt, socker, kesella, ägg och mjölmix. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Detta är viktigt för degens konsistens. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
- Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, använd mjölmix vid utbakningen, och dela degen i två bitar. Dela varje bit i 15 delar och rulla bullar. Lägg i pappersformar. Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Publicerat den
23 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar