Instruktioner
Smält smöret, häll på mjölken och värm till fingervarmt. Häll litet av spadet i bunke, lös här i jästen. Tillsätt resten av spadet tillsammans med socker, salt, nymalen karde mumma och två tredjedelar av mjölet.Arbeta degen tills den är blank och smidig. Tillsätt resten av mjölet men spar en och en halv deciliter till utbaket. Degen är som alltid färdigarbetad då den släpper bunkens kanter. Strö över lite mjöl så att degen inte torkar, låt jäsa under duk till dubbel storlek. Arbeta degen i bunken några minuter, stjälp upp den på mjölat bakbord och knåda i det sista av mjölet. Arbeta inte för lite. Dela degen i två, kavla ut den till en rektangel. Rör samman det rumsvarma margarinet med sockret och kanelen. Bred detta på degen, kom ihåg att du har två rektanglar... Rulla ihop degen, börja vid rektangelns ena kortsida, rulla i tajta varv. Skär rullen i jämnstora delar, lägg dem på bakplåtspapper med endera snittyta upp. Jäs under duk till dubbel storlek. Vispa upp ett ägg med en nypa salt, pensla bullarna med detta. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ungnen i 225 grader, 8 till 12 minuter. Låt svalna utan duk.
Har bakat detta recept och dom blev underbart goda! Men jag gjorde lite mer fyllning men jag är en riktig gottegris!! Tack för uppläget!