En läcker mandelkaka med smak av apelsin och med en krämig glasyr passar till adventsfikat.
Glutenfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mandelmjöl, maizena, bakpulver och syltade apelsinskal. Vispa ägg och florsocker till en fluffig smet. Rör ner apelsinsaften. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop till en smet.
- Bred ut smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Stäng av ugnen när 20 minuter har gått och låt kakan stå kvar i ugnen i ca 15 minuter på eftervärme. Täck gärna kakan med folie så den inte får för mycket färg. Låt kakan svalna i formen i ca 10 minuter.
- Glasyr:
Vispa ihop smör och färskost. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en slät glasyr.
- Toppa kakan med glasyren och dekorera den med fikon, mandlar, apelsinklyftor och skal samt pudra över lite kanel.
Publicerat den
22 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar