Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade kantareller

 
Skriv ut

Kanonrecept om man hittat mycket svamp och är trött på svampstuvning och stekt svamp

Ingredienser

Instruktioner

Rensa svampen och skala och hacka löken. Koka upp vatten, vinäger, salt, peppar och dillfrö och lökhack till en lag. Låt sjuda på svag värme i cirka tio minuter. Sila av spadet och förväll svampen i cirka tio minuter. Häll av lagen genom ett durkslag. Värm rapsoljan i en kastrull tillsammans med dillvipporna. Jag rekommenderar Gunnarshögs nötiga eftersom jag tycker att alla andra kallpressade rapsoljor har en konstig bismak (ja, även ICAs). Oljan ska absolut inte koka, bara hettas upp tillräckligt så att dillaromen sprids. Fyll en väl rengjord burk med svamp och dillvipporna. Tryck till lite så att de packas. Häll sedan på den varma oljan och förslut burken. Förvara de marinerade kantarellerna mörkt och lite svalt, men absolut inte i kylskåp (då stelnar oljan). Håller upp till sex månader – om du kan hålla dig från burken, vill säga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.