Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarin för många

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Här bjuds på en riktig klassiker, läckert saftig mazarin med den rätta smaken av mandel och blankt rosa topp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 200 grader
  2. Skålla och skala båda mandelsorterna. Låt torka och mal i kvarn. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Blanda ner mandeln.
  3. Blandamjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölk. Häll smeten i en stor långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
  4. Rör samman sylt och florsocker till glasyren. Bred den på kakan. Låt stelna Skär i bitar och garnera med björnbär och skivad kiwi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.