Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med citronkräm

 
Skriv ut

En härlig, mjuk kaka med syrlig citronkräm och pepparkakskryddor i skön kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smält matfettet och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör samman mjölet med bikarbonat och pepparkakskryddor. Rör ner det i smeten. Tillsätt creme fraiche och rör till sist ner det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan svalna i sin form.
  5. Rör under tiden matfett, citronsaft och florsocker till citronkrämen luftigt. Tillsätt äggulan.
  6. Stjälp upp kakan och bred citronkrämen tunt över den. Dekorera ev med syltade apelsinskal. Kakan går att frysa utan citronkräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.