En härlig, mjuk kaka med syrlig citronkräm och pepparkakskryddor i skön kombination.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör samman mjölet med bikarbonat och pepparkakskryddor. Rör ner det i smeten. Tillsätt creme fraiche och rör till sist ner det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan svalna i sin form.
- Rör under tiden matfett, citronsaft och florsocker till citronkrämen luftigt. Tillsätt äggulan.
- Stjälp upp kakan och bred citronkrämen tunt över den. Dekorera ev med syltade apelsinskal. Kakan går att frysa utan citronkräm.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar