Detta är en spännande variant av den klassiska nötkakan, luftig och med utsökt smak av rostade pecannötter.
Den söta och krämiga fyllningen har en mild arom av kaffe och lönnsirap.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och klä 2 springformar med 20 cm i diameter.
- Vispa smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i sänder. Sikta över mjölet och bakpulvret och rör om. Blanda ner kaffet och pecannötterna.
- Fördela smeten i de båda fomarna och jämna till ytan. Grädda kakorna gyllenbruna i ca 20 minuter . Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
Stjälp upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.
- Gör fyllningen genom att röra smöret mjukt och tillsätta lönnsirap och kaffe. Sikta över hälften av florsockret. Rör samman till en jämn smet och blanda slutligen ner resten av florsockret i omgångar.
- Lägg upp den ena kakan på ett serveringsfat och skär bort det översta lagret så att ytan blir jämn. Bred ut knappt hälften av fyllningen på kakan. Lägg den andra kakan ovanpå och täck med resten av fyllningen.
Garnera med hela pecannötter.
Publicerat den
17 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar