Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med kaffe, pecannötter och lönnsirap

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta är en spännande variant av den klassiska nötkakan, luftig och med utsökt smak av rostade pecannötter. Den söta och krämiga fyllningen har en mild arom av kaffe och lönnsirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och klä 2 springformar med 20 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i sänder. Sikta över mjölet och bakpulvret och rör om. Blanda ner kaffet och pecannötterna.
  3. Fördela smeten i de båda fomarna och jämna till ytan. Grädda kakorna gyllenbruna i ca 20 minuter . Kontrollera att de är färdiga med en provsticka. Stjälp upp kakorna på galler och låt dem svalna helt.
  4. Gör fyllningen genom att röra smöret mjukt och tillsätta lönnsirap och kaffe. Sikta över hälften av florsockret. Rör samman till en jämn smet och blanda slutligen ner resten av florsockret i omgångar.
  5. Lägg upp den ena kakan på ett serveringsfat och skär bort det översta lagret så att ytan blir jämn. Bred ut knappt hälften av fyllningen på kakan. Lägg den andra kakan ovanpå och täck med resten av fyllningen. Garnera med hela pecannötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.