Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med kokosmaräng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott med hembakat till kaffet. Kakan går bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Rör ner äggen ett i sänder.
  2. Blanda samman mjöl och pakpulver och tillsätt till smeten.
  3. Smaksätt smeten med saften och skalet från apelsinen.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugn vid 175 grader ca 30 minuter.
  5. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret. Blanda försiktigt ner kokosflingor och kakao.
  6. Ta ut kakan och bred över kokosmassan. Grädda ytterligare ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ulla-Lena 26 juli 2011

    God kaka, men kokosmassan kom aldrig att fästa på sockerkakan och den blev något smulig och svårhanterlig. Ska prova att lägga på kokosmassan tidigare:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.