En lättbakad plommon/mandelkaka som smakar bra både till fika och dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en rund bakform, gärna med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Finriv mandelmassan direkt ner i bunken och rör om varsamt. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner i smeten och rör den slät. Bred ut smeten jämnt i formen.
- Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg frukterna med den kupiga sidan upp ovanpå smeten. Hyvla det kalla smöret tunt ovanpå kakan. strö sist över den flagade mandeln.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna i formen innan den lossas.
- Vispa grädden lätt och smaksätt den med lite plommonlikör eller punsch. Pudra lite florsocker över kakan och servera grädden till.
Publicerat den
15 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar