En mastig och helt underbar chokladkaka som serveras med kanelrån fyllda med jordgubbar samt dekoration av jordgubbssås och baileyssås.
Instruktioner
- Koka upp mjölk, låt tepåsarna dra i den 5 minuter, tillsätt grädden och koka upp, ta bort från värmen. Rör ner äggulor, socker och choklad. Rör tills chokladen och sockret smält.
Smörj en form, 23 cm i diameter och häll smeten i formen och ställ i kyl över natten.
- Kanelrån:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, sirap, kanel, mjöl och kallt vatten till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Klicka ut i portioner om ca 1 msk smet på en bakpappersklädd plåt.
Grädda vid 200 grader i 5 minuter. Forma till strutar och låt svalna.
- Jordgubbssås:
Mixa jordgubbarna, koka ihop. Tillsätt vatten och råsocker, koka ihop till en simmig sås.
- Baileyssås:
Koka ihop vispgrädde och vaniljsocker ta från värmen och vispa ner äggulan. Låt svalna. Tillsätt baileys.
- Skär chokladkakan i portionsbitar, lägg på en tallrik, dela jordgubbarna och fyll rånen. Klicka ut jordgubbs- samt baileyssås på tallriken. Servera
Publicerat den
11 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar