Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladkaka smaksatt med te och kanelstrut med jordgubbar

 
Skriv ut

En mastig och helt underbar chokladkaka som serveras med kanelrån fyllda med jordgubbar samt dekoration av jordgubbssås och baileyssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk, låt tepåsarna dra i den 5 minuter, tillsätt grädden och koka upp, ta bort från värmen. Rör ner äggulor, socker och choklad. Rör tills chokladen och sockret smält. Smörj en form, 23 cm i diameter och häll smeten i formen och ställ i kyl över natten.
  2. Kanelrån: Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, sirap, kanel, mjöl och kallt vatten till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Klicka ut i portioner om ca 1 msk smet på en bakpappersklädd plåt. Grädda vid 200 grader i 5 minuter. Forma till strutar och låt svalna.
  3. Jordgubbssås: Mixa jordgubbarna, koka ihop. Tillsätt vatten och råsocker, koka ihop till en simmig sås.
  4. Baileyssås: Koka ihop vispgrädde och vaniljsocker ta från värmen och vispa ner äggulan. Låt svalna. Tillsätt baileys.
  5. Skär chokladkakan i portionsbitar, lägg på en tallrik, dela jordgubbarna och fyll rånen. Klicka ut jordgubbs- samt baileyssås på tallriken. Servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.