Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med pancetta, soltorkad tomat och rucola

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Smårätter att ha framför tv, kan fyllas med annat om man så önskar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lös upp jästen i en del av vattnet. Tillsätt sedan resterande vatten, 2 msk olivolja och salt. Vänd ner vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg. Knåda degen hårt med händerna tills den blir smidig. Eventuellt kan lite extra mjöl behövas.
  3. Låt degen jäsa i 30 minuter innan den kavlas ut ganska tunt. Pressa vitlök och blanda med olivolja. Pensla degen med oljan och lägg på finhackad rödlök, hackad ruccola, hackade soltorkade tomater och rivna basilikablad. Salta och peppra om ni så önskar.
  4. Rulla ihop den platta degen till en rulle. Skär rullen i lagom stora bitar och lägg i muffinsformar. Pensla muffinsarna med lite olivolja och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Strimla lite pancetta och lägg några strimlor på varje bulle vid förtärning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.