Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nillas Glutenfria Lussekatter

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jag gör dem varje år till min dotter som tycker att de är jättegoda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en gryta, häll i mjölken och låt det bli 37 grader. Lägg i saffran och häll detta över jästen och rör om tills det löser sig.
  2. Blanda mjölmix, husk, socker, salt, hjorthornsalt och ägget i en matberedare. Häll i mjölkblandningen och kör maskinen i ca 10 minuter.
  3. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter.
  4. Baka ut Lussekatterna till lämpliga figurer och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
  5. Tryck i Russin efter smak och pensla sedan med uppvispat ägg.
  6. Grädda iugnen 225 grader i ca 10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.