Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtig bearnaisesås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Helt underbart gott till grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken grovt och koka upp med pepparkornen, dragonkvistarna, vinägern och vattnet. Koka ihop tills drygt 1 msk vätska återstår. Sila bort kryddorna.
  2. Smält smöret och låt det svala något.
  3. Vispa samman äggulorna och avkoket i en kastrull. Sätt den över svag värme och vispa kraftigt tills det tjocknar och blir pösigt.
  4. Ta kastrullen från värmen och vispa smöret först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning, tills det blir en tjock sås. Ta inte med bottensatsen av det smälta smöret.
  5. Smaksätt såsen med hackad dragon och lite persilja och krydda med salt och peppar. Blir såsen för tjock kan den tunnas ut med någon sked kallt vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.