- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Helt underbart gott till grillat kött.
Instruktioner
- Hacka löken grovt och koka upp med pepparkornen, dragonkvistarna, vinägern och vattnet. Koka ihop tills drygt 1 msk vätska återstår. Sila bort kryddorna.
- Smält smöret och låt det svala något.
- Vispa samman äggulorna och avkoket i en kastrull. Sätt den över svag värme och vispa kraftigt tills det tjocknar och blir pösigt.
- Ta kastrullen från värmen och vispa smöret först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning, tills det blir en tjock sås. Ta inte med bottensatsen av det smälta smöret.
- Smaksätt såsen med hackad dragon och lite persilja och krydda med salt och peppar. Blir såsen för tjock kan den tunnas ut med någon sked kallt vatten.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar