Passatelli är en sorts pasta där lika delar vitt bröd och parmesanost mixas med ägg och vetemjöl till en deg. Så gott i en gräddig sås med karljohanssvamp och salsiccia!
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till passatellin i en matberedare och mixa till en mjuk deg. Forma degen till en rulle och låt den vila i kylen i ca 4 timmar. Tryck degen genom en köttkvarn med ca 4 mm stora hål eller en potatispress. Skär av i ca 5 cm långa längder och lägg på lätt mjölade brickor.
- Tryck ut korvsmeten ur skinnet. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs salsiccia och lök i olja tills korven fått fin färg. Tillsätt svampen, stek ytterligare ca 5 minuter. Häll över grädden och låt koka ihop ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner lite av passatellin. Ta upp med hålslev så snart de flutit upp till ytan och lägg i en skål med isvatten. Fortsätt med resten av passatellin. De får inte koka längre än ca 30 sekunder, annars blir de för lösa.
- Koka upp såsen. Låt passatellin rinn av. Vänd ner den i såsen. Låt den bli varm. Servera genast med riven parmesanost.
Publicerat den
21 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar