Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passatelli con porcini e salsiccia

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Passatelli är en sorts pasta där lika delar vitt bröd och parmesanost mixas med ägg och vetemjöl till en deg. Så gott i en gräddig sås med karljohanssvamp och salsiccia!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till passatellin i en matberedare och mixa till en mjuk deg. Forma degen till en rulle och låt den vila i kylen i ca 4 timmar. Tryck degen genom en köttkvarn med ca 4 mm stora hål eller en potatispress. Skär av i ca 5 cm långa längder och lägg på lätt mjölade brickor.
  2. Tryck ut korvsmeten ur skinnet. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs salsiccia och lök i olja tills korven fått fin färg. Tillsätt svampen, stek ytterligare ca 5 minuter. Häll över grädden och låt koka ihop ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner lite av passatellin. Ta upp med hålslev så snart de flutit upp till ytan och lägg i en skål med isvatten. Fortsätt med resten av passatellin. De får inte koka längre än ca 30 sekunder, annars blir de för lösa.
  4. Koka upp såsen. Låt passatellin rinn av. Vänd ner den i såsen. Låt den bli varm. Servera genast med riven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.