Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås på soltorkade tomater och vin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Studentlyx, minst sagt. En riktigt god kylskåpsresare till pastarätt som dessutom inte bara är billig utan även ganska nyttig och helt galet god!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka lök, vitlök och soltorkade tomater. Klipp ner baconet i små bitar rakt ner i pannan. Ha i en skvätt olivolja och fräs baconet snabbt och när baconet nästan är färdigt så ha i löken, vitlöken och tomaterna. Låt steka tills de blivit mjuka och häll därefter på vin och kryddor och låt reducera. När alkoholen kokats bort och vinet reducerats är det bara att klicka i tomatpurén och en liten skvätt grädde, salta och peppra efter smak - tänk dock på att baconet är salt från grunden. Häll i nykokt pasta i pannan och låt pastan suga åt sig såsen i några sekunder. Servera med nyriven parmesan och en skvätt olivolja och gärna något gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.