Supergod pizza med lyxig fyllning!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk medan toppingen förbereds.
- Blanda tomatpuré, olivolja, vatten, socker, salt och peppar till en tomatsås. Dela kantarellerna en gång om de är stora. Skär chilin i riktigt små bitar. Stek svamp och chili, lite åt gången, i smör på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Rensa kycklingen och skär den i tärningar. Hacka löken och skär paprikan i bitar.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en rundel. Lägg bottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatsås och strö på kantareller, chili, kyckling, lök, paprika, hopvikta salamiskivor och tärnad fetaost. Grädda pizzan i ca 10 minuter.
- Mal svartpeppar över, strö på timjan och lägg eventuellt rucola ovanpå vid serveringen.
Publicerat den
24 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar