Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med kyckling, kantareller och salami

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod pizza med lyxig fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk medan toppingen förbereds.
  3. Blanda tomatpuré, olivolja, vatten, socker, salt och peppar till en tomatsås. Dela kantarellerna en gång om de är stora. Skär chilin i riktigt små bitar. Stek svamp och chili, lite åt gången, i smör på hög värme i en stekpanna. Salta och peppra. Rensa kycklingen och skär den i tärningar. Hacka löken och skär paprikan i bitar.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en rundel. Lägg bottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatsås och strö på kantareller, chili, kyckling, lök, paprika, hopvikta salamiskivor och tärnad fetaost. Grädda pizzan i ca 10 minuter.
  5. Mal svartpeppar över, strö på timjan och lägg eventuellt rucola ovanpå vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.