Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonkompott med vanilj och kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxa till det med en enkel dessert med få ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Skär dem i klyftor. Snitta vaniljstången, så att märgen kommer fram.
  2. Lägg ner plommon i en kastrull, tillsätt socker och blanda väl. Koka sedan plommon, socker, kanel och vaniljstång på svag värme.
  3. Känn med en sticka. När plommonen mjuknat mjuknat, tar du kastrullen från plattan. Smaka av, tillsätt eventuellt mer socker eller lite citronsaft för mer syra. Låt svalna.
  4. Servera i skålar med iskall mjölk, eller med lite vaniljglass toppad med smulade mandelbiskvier.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.