Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisnudlar med kompott på röda körsbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa nudlar är inte långa och tunna utan stekta fyrkanter av potatis och semolina som serveras med ett salt eller sött tillbehör. Denna söta körsbärskompott grundar sig på ett originalrecept från Tyskland. Detta är något som jag åt ofta när jag bodde hemma eftersom jag har tyska rötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg potatsien i en kastrull, häll på kallt vatten, låt koka upp och sedan sjuda i 25-30 minuter. Låt potatisen svalna lite, skala och mosa den med hjälp av en purépress eller grönsakskvarn ner i en ren kastrull. Sätt kastrullen på spisen och vispa ner mjölken lite i taget. Låt moset sjuda upp under ständig vispning. Häll i semolinamjölet i en jämn stråle under fortsatt vispning. Fortsätt kokningen till dess smeten tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen.
  2. Bred ut smeten i lätt smord långpanna och släta till ytan. Låt kakan kallna helt. Vänd upp kakan på ett bakbord och skär den i 2½ cm breda remsor, skär tvärsöver i fyrkanter eller sneda rutor.
  3. Lägg körsbären i en kastrull tillsammans med socker, apelsinskal och saft. Rör om, låt koka upp och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt körsbären sjuda mjuka i 5-10 minuter. Ta från värmen och rör ner brännvinet. Ställ åt sidan.
  4. Lägg socker och kanel i en stekpanna och låt det bli riktigt varmt under omrörning och häll över på en stor tallrik. Smält smöret i en stekpanna, lägg i potatisnudlarna och stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Vänd dem sedan i socker och kanelblandningen och skaka av överflödet. Servera med creme fraiche, varm kompott och rostad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.