Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk- och örtfylld lax med spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Underbart god laxrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och håll potatisen varm.
  3. Hacka örterna och skala räkorna. Dela dem i mindre bitar. Blanda samman crème fraiche med örter och räkor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet. Fyll dem med crème fraicheröran. Lägg laxen i en smord eldfast form och baka den ca 12-15 minuter mitt i ugnen.
  5. Krama ut den mesta vätskan från den tinade spenaten. Fräs den i lite matfett i en het stekpanna. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt den varma potatisen och rör om försiktigt. Lägg en bädd med spenatpotatis på en tallrik. Lägg laxen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.