Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råglimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 8 timmar 30 minuter
Skriv ut

God, kraftig smak, hållbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop rågmjöl och kokande vatten i en bunke, täck över och låt stå minst 6 timmar.
  2. Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten. Tillsätt salt och sirap. Arbeta ihop det skållade mjölet med jästblandningen och vetemjöl special. Spara 1 dl till utbakningen.
  3. Låt jäsa i 45 min under duk.
  4. Sätt ugnen på 224 grader. Baka ut degen till två limpor. Låt jäsa i 45 min.
  5. Grädda bröden längst ned i ugnen i ca 50 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.