Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råglimpor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott bröd som alltid blir bra. Bakar det även till jul och påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag1; Skålla rågmjölet och låt stå minst 6 timmar
  2. Dag2; Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt kryddor och sirap.
  3. Arbeta ihop rågdegen med jästblandningen och vetemjöl. Spara minst 1 dl mjöl till utbakningen. Arbeta väl. Låt jäsa 45 minuter.
  4. Knåda degen och baka ut 2 limpor. Jäs på plåt 45 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C. Grädda 50 minuter längst ned i ugnen.
  6. Svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.