Rödbetor och pepparrot förgyller denna lyxiga fiskrätt.
Att rimma torsken innan den serveras gör den otroligt saftig.
Instruktioner
- Tina torskryggen om den är fryst. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen och låt den ligga i lagen 1 timme.
- Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka. Skala och krossa dem grovt med en stöt eller träslev. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa potatisen. Blanda rödbetorna med potatisen. Rör ner smör och varm mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Hacka dillen fint.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
- Skala och riv pepparroten. Blanda smetana med pepparrot. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.
- Värm försiktigt rödbetskrosset, vänd ner spenat och hackad dill.
- Servera torsken med rödbetskross och pepparrotssmetana.
Publicerat den
2 januari 2015
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott, fräscht och enkelt att göra. Tog mig friheten att lägga till en bild.
Vad roligt att du tyckte det :)