Denna ris- och grönsaksblandning doftar av trädgårdsprimörer som verkligen ger vårkänsla. Serveras varm eller kall till picknicken.
Instruktioner
- Skiva morötterna och hacka löken. Ansa sparrisarna och skär dem i 3 cm långa bitar. Skiva champinjonerna. Tärna tomaterna.
- Hetta upp oljan på medelvärme i en kastrull. Tillsätt morötter och lök och fräs upp. Låt fräsa under omrörning i 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt ris och buljong, sjud upp, täck över med lock och sätt ner till låg värme. Låt sjuda i 15 minuter.
- Blanda ner sparris, ärter och champinjoner i riset. Täck över och låt grönsakerna sjuda med tills de mjuknar och all vätska är absorberad, ca 5 minuter. Blanda ner tomater, persilja och ost. Smaka av med salt och peppar. Servera den genast varm eller kall till kotletten eller kycklingen.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar