Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris Primavera

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna ris- och grönsaksblandning doftar av trädgårdsprimörer som verkligen ger vårkänsla. Serveras varm eller kall till picknicken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva morötterna och hacka löken. Ansa sparrisarna och skär dem i 3 cm långa bitar. Skiva champinjonerna. Tärna tomaterna.
  2. Hetta upp oljan på medelvärme i en kastrull. Tillsätt morötter och lök och fräs upp. Låt fräsa under omrörning i 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt ris och buljong, sjud upp, täck över med lock och sätt ner till låg värme. Låt sjuda i 15 minuter.
  3. Blanda ner sparris, ärter och champinjoner i riset. Täck över och låt grönsakerna sjuda med tills de mjuknar och all vätska är absorberad, ca 5 minuter. Blanda ner tomater, persilja och ost. Smaka av med salt och peppar. Servera den genast varm eller kall till kotletten eller kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.