Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetor med fetaost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

När rödbetorna är färska är detta en förrätt som vi inte vill missa. Så enkelt men så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp av blasten från rödbetorna men inte ända in på rödbetan. (De blöder inte lika mycket om man låter lite av blasten sitta kvar)
  2. Koka i lättsaltat vatten ca 20-25 minuter tills rödbetorna är genomkokta. Låt svalna något och skär bort kvarvarande blast och rotstumpen, gnugga betorna med hushållspapper för att få bort yttersta skalet.
  3. Skölj och strimla purjolöken. Skiva i rödbetorna ½-cm tjocka skivor och fördela på assietter, strö över purjolök och fetaost samt någon tesked av oljan från fetaosten. Servera betorna kalla eller något ljumna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.