Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödspätta på champinjonbädd med rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med champinjonbädden: Rensa champinjonerna och hacka dem fint. Finhacka även löken. Fräs löken någon minut i margarin utan att den får färg. Krydda med vitlök och svartpeppar. Tillsätt champinjonerna och rödvinet. Koka ihop tills all vätska försvunnit. Tag då kastrullen av värmen och rör ner gräddfilen. Smaka av med salt.
  2. Såsen: Koka upp rödvin och soja med buljongtärningen. Låt koka c:a 5 min. Tillsätt margarinet klickvis under vispning. Nu är såsen klar. Den behöver inte saltas, eftersom det finns salt i både margarin och soja, även i buljongtärningen. Så här långt går rätten att förbereda dagen innan, om man vill.
  3. Fisken: Strax innan serveringen steker du fisken, sätt ungen på 150 gr. Hetta upp en stekpanna, salta filéerna och vänd dem i mjölet. Lägg en ordentlig klick margarin i pannan och låt den bli ordentligt brynt. Skaka av överflödigt mjöl och lägg fiskarna i pannan. Stek dem vackert bruna på båda sidor. Efterhand som filéerna är klara så håll dem varma i ungen. Värm upp champinjonstuvningen och placera den på ett uppläggningsfat. Lägg filéerna ovanpå. Ställ fatet i ugnen medan du värmer såsen. Slå därefter såsen runt fisken och servera med kokt, pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.