Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenvatten

 
Skriv ut

Ett enkelt och bra recept på ett milt rosenvatten. Rosenvatten används i maträtter, efterrätter och bakverk, och som smaksättare till olika saker som honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka kronbladen fint. Koka upp vattnet slå över det över rosenbladen och låt det stå över natten. Sila bort rosbladen genom en fuktig, men urvriden silduk eller genom kaffefilter. Häll upp på väl rengjord flaska, förslut väl och förvara i kylskåp.
  2. Inom kosmetika används rosenvatten till ansiktsvatten, i hudkrämer och som doft .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.