Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sejfilé på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här blir väldigt gott trots att det är så nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och ansa morötterna. Skär dem i tjocka strimlor på längden. Ta bort rotfästet och hälften av det gröna på purjolökarna. Skär ett snitt längs lökarna och skölj dem väl. Skiva purjolökarna tunt. Skölj fiskfiléerna under rinnande kallt vatten och torka dem lätt med hushållspapper. Droppa citronsaft över fisken och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en vid stekpanna eller traktörpanna. Lägg i grönsakerna och fräs hastigt, ca en minut. Häll på vitt vin och fiskbuljong. Salta, peppra och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda fem minuter under lock.
  3. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Lägg filéerna bredvid varandra ovanpå grönsakerna. Lägg på locket och fortsätt sjuda på svag värme i 10-15 minuter. Lägg upp på fat eller servera från pannan. Garnera med citronskivor. Till fisken och grönsakerna smakar det bra med kokt potatis eller persiljepotatis.
  4. Mina reflektioner: Jag har provat att ersätta vinet med lite vitvinsvinäger när jag inte haft vin hemma. Det går bra. Man kan blanda ut vinägern med lite vatten för att få samma mängd vätska utan att det blir alltför surt. Vi brukar också äta det tillsammans med ris istället för potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.