Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små valnötsbröd med västerbottensostsmör

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftigt bröd med dinkelsikt, valnötter och tranbär. Crème fraiche i degen gör bröden mjukare, saftigare och ger en lite syrlig smak som är jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hett vatten med crème fraiche och låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Blanda i honung och salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Häll över resterande degvätska och rör i lite av mjölet.
  2. Hacka valnötterna och tranbären grovt och rör ner dem i degen. Rör i resterande mjöl. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  3. Ta ut degen ur bunken och dela i 30 bitar. Rulla till små bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bröden jäsa ytterligare 20 minuter under tiden ugnen blir varm.
  4. Gör smöret under tiden. Vispa ihop smör och ost. Fyll en liten skål, strö över flingsalt och ställ in i kylen.
  5. Pensla bröden med uppvispat ägg blandat med lite vatten. Grädda bröden i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
  6. Servera nygräddat bröd med smöret som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.