Saftigt bröd med dinkelsikt, valnötter och tranbär.
Crème fraiche i degen gör bröden mjukare, saftigare och ger en lite syrlig smak som är jättegod.
Instruktioner
- Blanda hett vatten med crème fraiche och låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke.
Blanda i honung och salt och rör ut jästen i lite av vattnet.
Häll över resterande degvätska och rör i lite av mjölet.
- Hacka valnötterna och tranbären grovt och rör ner dem i degen.
Rör i resterande mjöl. Knåda till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
- Ta ut degen ur bunken och dela i 30 bitar. Rulla till små bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper..
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt bröden jäsa ytterligare 20 minuter under tiden ugnen blir varm.
- Gör smöret under tiden.
Vispa ihop smör och ost. Fyll en liten skål, strö över flingsalt och ställ in i kylen.
- Pensla bröden med uppvispat ägg blandat med lite vatten.
Grädda bröden i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt svalna.
- Servera nygräddat bröd med smöret som tillbehör.
Publicerat den
18 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar