- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Bär, citronkräm och maräng - en oslagbar kombination. Receptet kräver en digitaltermometer.
Har du inte en, så är det dags att skaffa en!
Instruktioner
- Skölj och rensa bären.
- Citronkräm:
Lägg allt i en kastrull och sjud under konstant omrörning tills citronkrämen tjocknar. Låt svalna.
- Maräng:
Koka socker och vatten till 124 grader.
Vispa äggvitor och socker fluffigt. Slå den kokta sockerlagen över den vispade äggvitan i en tunn stråle.
- Vispa tills marängsmeten svalnar.
- Klicka upp på plåt, grilla i ugn på 225 grader under grillelement tills marängerna får färg.
- Tarteskal:
Kör mjöl, smör och vatten till en deg i matberedare. Tillsätt salt och socker.,Kavla ut och täck små formar.
- Nagga med gaffel och täck eventuellt kanterna med folie.
- Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 minuter.
- Spritsa citronkräm i tarteskalen.
- Fyll på med bär, toppa med maräng och garnera med citronmeliss.
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar