Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaken av svensk sommar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Bär, citronkräm och maräng - en oslagbar kombination. Receptet kräver en digitaltermometer. Har du inte en, så är det dags att skaffa en!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och rensa bären.
  2. Citronkräm: Lägg allt i en kastrull och sjud under konstant omrörning tills citronkrämen tjocknar. Låt svalna.
  3. Maräng: Koka socker och vatten till 124 grader. Vispa äggvitor och socker fluffigt. Slå den kokta sockerlagen över den vispade äggvitan i en tunn stråle.
  4. Vispa tills marängsmeten svalnar.
  5. Klicka upp på plåt, grilla i ugn på 225 grader under grillelement tills marängerna får färg.
  6. Tarteskal: Kör mjöl, smör och vatten till en deg i matberedare. Tillsätt salt och socker.,Kavla ut och täck små formar.
  7. Nagga med gaffel och täck eventuellt kanterna med folie.
  8. Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 minuter.
  9. Spritsa citronkräm i tarteskalen.
  10. Fyll på med bär, toppa med maräng och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.