Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal ärtsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Går utmärkt att frysa. Koka den gärna dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj ärterna i kallt vatten. Låt dem ligga i 8 dl vatten i 1 dygn.
  2. Häll av blötläggningsvattnet. Skala löken och skär den i klyftor. Koka upp vatten med lök, buljongtärningar, salt och timjan. Tillsätt ärterna. Låt koka ca 40 min.
  3. Hacka skinkan och strö i soppan. Servera med senap och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.