Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Något för chokladälskare som tänker på den smala linjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Formen får gärna ha löstagbar kant.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner alla de torra ingredienserna. Tillsätt apelsinskalet och kesellan. Rör varsamt smeten slät.
  3. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter, den kortare tiden om man vill ha kakan lite kladdig i mitten.
  4. Låt den gräddade kakan svalna i formen innan den lossas.
  5. Sikta kakan med florsocker och garnera med apelsinskivor. Servera med lite lättvispad grädde eller kesella lätt smaksatt med vaniljsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.