Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stingslig vegetarisk currygryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod och lättlagad currygryta med linser, sockerärter och kokos. Currypasta som finns att köpa på burk, kan variera i smak och styrka. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna och låt dem rinna av i ett durkslag. Dela sockerärterna. Fräs löken i en gryta i några minuter. Tillsätt morötterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i potatis, pepparfrukt och hälften av currypastan och fräs någon minut.
  2. Häll över buljongen och koka grytan under lock på svag värme i ca 15 minuter. Blanda i kokosmjölk och linser och sjud ca 10 minuter. Smaka av med resten av currypastan. Låt sockerärterna koka med de sista 2-3 minuterna.
  3. Fördela grytan i skålar och pudra över lite curry. Servera eventuellt med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.