Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora mjuka ingefärskakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Stora mjuka kakor med ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ihop mjöl, ingefära, bikarbonat, kanel, kryddnejlika och salt. Ställ åt sidan.
  2. Ta fram en stor skål och rör ihop margarinet och ½ dl strösocker tills det blivit ljust och fluffigt. Vispa i ägget, vatten och sirap.
  3. Sikta sedan successivt den redan siktade mjölblandningen ned i sirapsblandningen. Forma degen till bollar stora som valnötter och rulla dem i resten av sockret.
  4. Lägg kakorna med 5 cm mellanrum på en bakplåtspapperklädd plåt och platta ut dem. Grädda i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på bakplåtspapperet i 5 minuter, innan du tar bort dem och lägger på galler för att svalna helt. Lagra i en lufttät behållare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.