Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk äppelkaka

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den här äppelkakan gjorde min farmor ofta när jag var liten. Jag tycker den är väldigt god, och den väcker många, härliga sommarminnen från min barndom.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen. Dela äpplena i halvor, tag bort kärnhuset och grovriv dem. Varva ströbröd, äpplen och socker i en smord ugnssäker form, börja och sluta med ströbröd. Fördela fettet i små klickar ovanpå och häll över vattnet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.