Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk panna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gammal svensk husmanskost som förr serverades på bättre restauranger. En typisk "herrätt" som det hette på den tiden. Det här är originalreceptet, men det är fritt fram att byta ut ingredienser såklart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filébitarna i vardera fyra skivor och platta ut dem. Skär även njuren, som endast trimmats på det yttersta av sitt fett, i tunna skivor.
  2. Blanchera alltsammans, det vill säga lägg det i kokande saltat vatten. Låt det hastigt koka upp, slå av vattnet och spola köttet omedelbart med kallt vatten.
  3. Skala potatisarna och lökarna och skär dem i skivor. Ta en ugnssäker gryta och lägg i ett par lager potatis, sedan filéer, njure, lök och så vidare i några varv. Krydda med salt och peppar mellan varven.
  4. Gör en liten kryddpåse av gasväv med kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och timjan. Lägg påsen i grytan, salta och lägg i några persiljestjälkar. Häll på öl och buljong, lika mycket av varje, så att det står över innehållet i grytan.
  5. Låt det nu koka upp och sedan långsamt sjuda tills potatisen börjar mosa sig, då är även köttet färdigkokt. Ta ur persiljestjälkarna och kryddpåsen, smaka av om det behövs mer salt och strö slutligen över rikligt med hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.