Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk Ratatouille

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kan serveras som tillbehör till stekt eller grillat kött och fisk men även som ensamrätt med ett gott bröd Kan även tillagas på grill i foliepaket, alltsammans läggs då i folie med 1 msk olivolja och läggs på samtidigt som köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Ansa och kvarta rädisor och champinjoner. Dela gurkan på längden, (skala ev) kärna ur med en sked, skiva och dela skivorna igen så det blir 4e-delar.
  2. Fräs allt detta i olja och smör tills löken är mjuk och glansig, rädisor och gurka mjuka, och svampen ser klar ut.
  3. Skålla, skala och klyfta tomaterna tunt under tiden Tillsätt dom och timjanen, fräs med till tomaterna faller ihop.
  4. Smaka av med kryddor och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.