Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Terrin på Oumph med thaismak

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Oumph är lite köttliknande bitar av sojaprotein. Här med goda thaismaker. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela, skala och skär löken i tunna skivor. Dela citrongräset på längden och banka det. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt currypasten. Låt fräsa någon minut utan att det bränns. Tillsätt kokosmjölk och kryddor (men inte agar agar). Låt koka i ca 10 minuter. Ta upp citrongräs och limeblad.
  2. Mixa slätt. Häll i kastrull. Tillsätt agar agar. Koka upp (100 grader). Blanda ner oumphen. Smaka av med salt. Häll upp i en form, ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.