Oumph är lite köttliknande bitar av sojaprotein. Här med goda thaismaker.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Dela, skala och skär löken i tunna skivor. Dela citrongräset på längden och banka det. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt currypasten. Låt fräsa någon minut utan att det bränns. Tillsätt kokosmjölk och kryddor (men inte agar agar). Låt koka i ca 10 minuter. Ta upp citrongräs och limeblad.
- Mixa slätt. Häll i kastrull. Tillsätt agar agar. Koka upp (100 grader). Blanda ner oumphen. Smaka av med salt. Häll upp i en form, ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Publicerat den
8 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar