Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskrygg med stekt fläsk och purjolöksstuvning

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En perfekt rätt för den som äter kolhydratreducerat. Denna rätt innehåller 9 gram kolhydrater eller 4,5 gram per portion. Hela rätten innehåller 1146 kcal och 67 gram protein. E% är 24 från protein, 73 från fett och 3 % från kolhydrater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Tärna och knaperstek fläsket, låt rinna av på ett hushållsspapper, spara fettet i stekpannan.
  3. Klyv, skölj strimla purjolöken. Fräs den i smör, i en annan stekpanna, utan att den tar färg. Rör ut med creme fraiche och ev lite grädde. Koka sakta några minuter. Rör ner senap och smaka av med salt och peppar.
  4. Salta och peppra torskbitarna. Hetta upp stekpannan med fläskfettet ordentligt, tillsätt smör. Lägg i fisken med skinnsidan ner och stek den ganska hårt i 1–2 minuter. Vänd torsken och ställ in stekpannan i ugnen i 3–4 minuter till tors­ken är färdig. Om du använder stektermometer så är torsken perfekt när innertemperaturen är 52 grader.
  5. Servera med fläsktärningarna och purjolöksstuvningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.