Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fisk med morotstomp, bond bönor och skirat smör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god fiskrätt med lax, torsk och räkor som serveras med en härlig tomp och krispiga bondbönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Tvätta och skär ner potatisen i cm stora skivor. Skala och skär ner morötterna i samma storlek. Koka upp buljongen med timjan, smaka av med salt. Lägg ner de skivade grönsakerna och koka tills de är mjuka rakt igenom. Häll sedan av buljongen men spara den.
  3. Mosa potatisen och morötterna, tillsätt 1-2 dl buljong tills moset får en önskad konsistens, den kan vara slät eller med bitar, upp till er. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp 2 liter rikligt saltat vatten. Smöra en ugnsform. Dela färsklöken på mitten och lägg i mitten på ugnsformen.
  5. Skär fisken i 5x5 cm bitar. Skölj och dela rädisorna på mitten och sprid ut över fisken. Fördela 100 g smör över fisken och baka i ugnen ca 15-20 minuter.
  6. Lägg 300 g smör i en kastrull och bryn tills smöret är gyllenbrunt. Rör smöret medan det bryns så det inte bränns vid. Salta det brynta smöret efter smak.
  7. Skala räkorna och koka bondbönorna i ca 3 minuter. Kyl sedan ner i kallt vatten och plocka ut bönorna ur ytterskalet. Värm bondbönor i en kastrull med 1 tsk smör och 1 msk av grönsaksbuljongen före servering.
  8. Servera fisken direkt när den är klar med morotstompen, bönorna och de skalade räkorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.