Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade fyllda potatisar

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Om du har skinka eller kyckling över, så kan du tärna köttet fint och blanda det med potatisen och få en mer komplett rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175-200°.
  2. Skrubba potatisen ren. Torka den torr.
  3. Lägg potatisen direkt på ugnsgallret i ca 1 timme på 200° eller 1 1/4 timme på 175°.
  4. Potatisen är färdig när den känns mjuk. Prova med en gaffel eller en provsticka.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda créme fraiche, ost, lök, vitlök, oregano, salt och peppar.
  6. Ta ut och halvera potatisarna på längden.
  7. Gröp försiktigt ut innanmätet med en sked utan att skalet går sönder.
  8. Blanda den urgröpta potatisen med röran så att det blir så lite klumpar som möjligt.
  9. Lägg de tomma skalen på en plåt eller i en ugnssäker form.
  10. Fyll skalen med potatisblandningen. Strö lite paprikapulver över.
  11. Ställ in potatisen i ugnen igen tills de fått färg på toppen, ca 5-7 minuter.
  12. Servera genast med gräddfil och gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.