Om du har skinka eller kyckling över, så kan du tärna köttet fint och blanda det med potatisen och få en mer komplett rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175-200°.
- Skrubba potatisen ren. Torka den torr.
- Lägg potatisen direkt på ugnsgallret i ca 1 timme på 200° eller 1 1/4 timme på 175°.
- Potatisen är färdig när den känns mjuk. Prova med en gaffel eller en provsticka.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda créme fraiche, ost, lök, vitlök, oregano, salt och peppar.
- Ta ut och halvera potatisarna på längden.
- Gröp försiktigt ut innanmätet med en sked utan att skalet går sönder.
- Blanda den urgröpta potatisen med röran så att det blir så lite klumpar som möjligt.
- Lägg de tomma skalen på en plåt eller i en ugnssäker form.
- Fyll skalen med potatisblandningen. Strö lite paprikapulver över.
- Ställ in potatisen i ugnen igen tills de fått färg på toppen, ca 5-7 minuter.
- Servera genast med gräddfil och gräslök.
Publicerat den
14 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar