Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk special

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

God o kryddig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skiva filén/fläsket tunt i små bitar och krydda. Skala och skär löken och paprikorna. Strimla pfefferonin och dela gurkorna i 2-3 delar. Dela korvarna i 2-3 cm bitar.
  2. Tag en gryta och häll lite olja i botten. Bryn filén/fläsket tillsammans med löken och vitlöken. Tillsätt vattnet och buljongtärningen/na samt korven. Låt det stå och sjuda i 20-30 minuter. Koka riset under tiden.
  3. Lägg i paprikan och vänta 5 minuter. Häll därefter i resten av ingredienserna och toppa med grädden. Låt det hela bli varmt. Smaka av om köttet är färdigt. Såsen skall vara simmig inte krämig. Om det behövs späd med vatten, grädde eller mjölk.
  4. Ät tillsammans med riset. © Ulf Wiman

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.