Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Saftigt och gott med valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst sirap och salt tills det har löst upp sig.Häll i vattnet och oljan. Rör runt tills allt är väl blandat.Häll sedan i mjölet och valnötterna.När du har fått en fast deg som inte klibbar på kanterna lägger du i ägget. Låt degen gå kraftigt i ca 10 min.Låt sedan vila under bakduk i ca 1 timme.
  2. När degen har blivit dubbel storlek kör du hastigt i gång bakmaskinen så degen krymper i hop.
  3. Baka ut den till valfri limpa och jäs i 25 min. In i ugnen på 180 grader i ca 30-40 min. Brödet ska låta ihåligt när det är klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.