Len vaniljkräm toppad med en röd champagnegelé.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädde och mjölk tillsammans med delad och urskrapad vaniljstång.
- Vispa sockret och äggulorna krämigt.
- Häll den uppkokade gräddmjölken över äggblandningen under omrörning.
Häll tillbaka i kastrullen och sjud till ca 85° under omrörning.
- Ta kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen.
Lyft upp vaniljstången.
Fyll upp i valfria glas.
Låt svalna i kylen och förbered champagnegelén.
- Champagnegelé:
Lägg gelatinblad i blöt.
Koka upp champagne/mousserande vin eller cider, konc hallonsaft, strösocker och vatten.
Tillsätt gelatinbladen, som får smälta.
Låt svalna till ca 30° så att vaniljkrämen inte smälter.
Häll försiktigt gelén över den stelnade vaniljkrämen.
Ställ i kylen och låt stelna minst 2 timmar.
- Tips!
Hallonsaft kan variera i färg från klarröd till blålila och det påverkar förstås färgen på champagnegelén.
Här har vi använt Önos hallonsaft.
Njut!
Publicerat den
26 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar