Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkräm med champagnegelé och hallon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Len vaniljkräm toppad med en röd champagnegelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med delad och urskrapad vaniljstång.
  3. Vispa sockret och äggulorna krämigt.
  4. Häll den uppkokade gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud till ca 85° under omrörning.
  5. Ta kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen. Lyft upp vaniljstången. Fyll upp i valfria glas. Låt svalna i kylen och förbered champagnegelén.
  6. Champagnegelé: Lägg gelatinblad i blöt. Koka upp champagne/mousserande vin eller cider, konc hallonsaft, strösocker och vatten. Tillsätt gelatinbladen, som får smälta. Låt svalna till ca 30° så att vaniljkrämen inte smälter. Häll försiktigt gelén över den stelnade vaniljkrämen. Ställ i kylen och låt stelna minst 2 timmar.
  7. Tips! Hallonsaft kan variera i färg från klarröd till blålila och det påverkar förstås färgen på champagnegelén. Här har vi använt Önos hallonsaft. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.