Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk currygryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod gryta som enligt receptet ska serveras med ris, men eftersom det är potatis i så kan man skippa riset och äta den som den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna och låt dem rinna av i ett durkslag. Dela sockerärterna. Hacka löken, skär potatis och morötter i tärningar och strimla pepparfrukten.
  2. Fräs löken i en gryta några minuter. Tillsätt morötterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i potatis, pepparfrukt och hälften av currypastan och fräs någon minut.
  3. Häll över buljongen och koka grytan under lock på svag värme ca 15 minuter. Blanda i kokosmjölk och linser och sjud ca 10 minuter. Smaka av med resten av currypastan. Låt sockerärterna koka med de sista 2-3 minuterna.
  4. Fördela grytan i skålar och pudra över lite currypulver. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.