Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk Lasagne med soltorkad tomat och vitlöksost

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En otroligt god lasagne som jag bjudit på många gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grönsakssåsen: Finhacka rödlöken, Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Skala zucchinin och skär i halvcentimeterstora tärningar Tvätta och skiva champinjonerna. Värm en stor stekpanna och bryn smöret. Fräs löken, zucchinin och champinjonerna. Stek tills vätskan släppt ur grönsakerna och ångats bort Häll i tomaterna, morötterna och pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt timjan, vitt vin, buljongtärning och chilisåsen. Smaka av med salt och peppar. Strimla de soltorkade tomaterna. Ta bort stekpannan från värmen och rör ner de soltorkade tomaterna.
  2. Bechamelsåsen: Fräs smöret i en kastrull. Vispa i mjölet det ska blandas ordentligt med smöret. Vispa i mjölken, lite i taget, tills såsen är klimpfri. Koka upp. Tillsätt sedan örtsaltet och muskoten. Blanda i cantadou-osten och rör tills den har smält. Ta av kastrullen från värmen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Varva lasagneplattorna i lager med grönsakssåsen och bechamelsåsen. Avsluta med bechamelsås. Ställ i ugnen och grädda i 40 minuter. Lägg på folie över lasagnen om den börjar se bränd ut.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Mirakelkulan 14 april 2009

    Underbart god! Uppskattad av alla i huset, aven icke vegetarianer :) Anvande Boursin Ost Istallet. Lade marke till att rubiken innehaller spenat men inte sjalva receptet...? Receptet rackte till 6-8personer.

  • meta9 12 oktober 2009

    Fantastiskt god lasagne även om jag inte tillsatte något vin. Jag bjöd grannarna på den och alla åt massor och tyckte den var jättegod!

  • goderian 30 december 2010

    kan du specifiera chilisåsen?

  • evemarry 2 januari 2011

    Jag har använt Felix chilisås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.