Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne med spenat och fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fantastiskt god lasagne som även "riktiga" köttätare gillar! Detta recept kommer från tidningen Family Living!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Slanta morötterna tunt och skär zucchinin i tunna kvartar. Hacka löken och riv vitlöken. Fräs detta tillsammans med sambal oelek i olivolja i några minuter. Tillsätt tomaterna, salt, strösocker och svartpeppar och låt det puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt vispgrädde och strimlade basilikablad. Smaka av. Blanda den tinade och väl avrunna spenaten med smulad fetaost och salt. Smaka av. Varva tomatsåsen med spenat- och fetaostblandningen och lasagneplattor i en ugnssäker form. Det ska vara tomatsås underst och överst. Lägg slutligen på den tunt skivade mozzarellan och grädda i 225 grader ca 25 minuter.
  2. Servera med örtkeso, oliver. tomater och en citronklyfta att pressa över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.