- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fantastiskt god lasagne som även "riktiga" köttätare gillar! Detta recept kommer från tidningen Family Living!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Slanta morötterna tunt och skär zucchinin i tunna kvartar. Hacka löken och riv vitlöken. Fräs detta tillsammans med sambal oelek i olivolja i några minuter. Tillsätt tomaterna, salt, strösocker och svartpeppar och låt det puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt vispgrädde och strimlade basilikablad. Smaka av.
Blanda den tinade och väl avrunna spenaten med smulad fetaost och salt. Smaka av.
Varva tomatsåsen med spenat- och fetaostblandningen och lasagneplattor i en ugnssäker form. Det ska vara tomatsås underst och överst.
Lägg slutligen på den tunt skivade mozzarellan och grädda i 225 grader ca 25 minuter.
- Servera med örtkeso, oliver. tomater och en citronklyfta att pressa över.
Publicerat den
1 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar