Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk potatissoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laktos-, gluten-, ägg- och sockerfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en liter vatten med grönsaksbuljong. Skala, skölj och skär potatisen i tärningar och lägg i vattnet. Potatis kokar snabbare om den är i mindre bitar, vilket gör soppan perfekt då du har ont om tid. Koka i cirka 10 minuter, häll av vattnet i en sil och spara buljongen i en bunke. Koka upp sojagrädden i kastrullen, tillsammans med de goda kryddorna, lite av buljongen och potatisbitarna.
  2. Mixa med en mixerstav i 2-3 minuter och tillsätt resten av buljongen. Späd tills du har en lagom konsistens, klipp i lite persiljan för smak och servera med breadsticks.
  3. Potatisen kan bytas mot pumpa eller jordärtskocka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.