Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk söndagsstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker variant på traditionell köttfärslimpa men den är helt vegetarisk och spännande att äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken fint och fräs den mjuk i oljan. Hacka under tiden champinjonerna i så små bitar som du orkar. Rör ner champinjonerna i pannan när löken blivit gyllenbrun. Fräs tillsammans tills champinjonerna mjuknat och fått färg.
  3. Strö över vetemjöl och rör om. Häll i vattnet, rör om och låt puttra några minuter. Ta bort pannan från spisen och rör ner nötter, ströbröd (spara ett par tsk till panering), soja och timjan. Salta och peppra efter smak.
  4. Lägg upp röran på ett bord eller en stor skärbräda, forma en limpa och rulla den i ströbröd. Lägg limpan i en oljad brödform. Baka i ugnen ca 45 minuter.
  5. Skär limpan i skivor och servera med kokt potatis, rårörda lingon och broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.